ZONGULDAK İLİNDE KOOP-BİS BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

01 Mart 2024

 
Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı kooperatiflerin Kooperatif Bilgi Sistemi (KOOP-BİS) içerisinde kayıt altına alınma işleminin başlatılması nedeniyle pilot il olarak seçilen Zonguldak ilinde Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğümüzce KOOP-BİS eğitimi düzenlendi.
27 Şubat 2024 Salı günü Zonguldak Öğretmenevinde düzenlenen eğitim kapsamında, katılımcılar 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu'nda yapılan değişiklikler çerçevesinde kooperatiflerin yerine getirmesi gereken işlemler ile KOOPBİS' in güncellenmesi sürecine ilişkin konularda bilgilendirildi.
Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim AKÇAKALE ve ilgili bakanlık personellerinin katılım sağladığı eğitime, 5 İlden (Kastamonu-Bartın-Düzce Karabük-Bolu) katılım sağlanmıştır. Kurumumuz Ticaret il Müdür V. Halil ALPER ve V.H.K.İ Gürol KAYIKÇIOĞLU’nun hazır bulundukları toplantıya 5 il kapsamındaki programa Ticaret İl Müdürleri ve ilgili personellerin yanı sıra kooperatif yöneticileri ile mali müşavir ve muhasebeciler katılım sağlamışlardır.