İLİMİZDE 16. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

26 Eylül 2024

37. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında ilimizde 16 ncısı düzenlenen etkinliğimiz Kastamonu Valisi Sayın Meftun DALLI’nın katılımıyla gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, Atabeygazi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle devam etti.

Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ufuk Dravor, yaptığı açılış konuşmasında günün anlam ve önemine değindi. Ardından Kastamonu Milletvekili Sayın Fatma Serap EKMEKÇİ, “Çarşı, esnaf ve zanaatkar olmadan yurt olunmaz” sözleriyle Ahilik geleneğinin önemini vurguladı.

Valimiz Sayın Meftun DALLI yaptığı konuşmada, Ahilik Haftası'nı canı gönülden kutlayarak, “Tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı işler diliyorum. Meslekte 50. yılını dolduran esnaflarımıza teşekkür eder, sağlıklı bir ömür dilerim,” ifadelerine yer verdi. Ayrıca, kutlamaların hazırlanmasında emeği geçen Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Sanayi ve Ticaret Odası ile emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından Sepetçioğlu Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. İlin Ahisi seçilen Mehmet Hayri YEŞİLOĞLU’na Vali Sayın Meftun DALLI tarafından plaket takdim edildi. Meslekte 50. yılını dolduran Rafet Sırrı KASIRGAOĞLU’na Kastamonu Milletvekili Sayın Halil ULUAY, Hasan ABDURREZZAKOĞLU’na ise Kastamonu Milletvekili Sayın Fatma Serap EKMEKÇİ tarafından plaket verildi. İlin kalfası seçilen Eren SARIMAN’a plaketini Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Hasan BALTACI, ilin çırağı seçilen Abdulsamet GELİNOĞLU’na ise plaketini Vali Yardımcısı Sayın Hakan KUBALI takdim etti.

Etkinlik, Ahilik kültürünü simgeleyen bereket, cömertlik, kardeşlik ve dayanışmayı temsil eden Ahilik pilavının halka dağıtılmasıyla sona erdi.